Frivilliga Radioorganisationen

FRO Norra Skåne

Välkommen till FRO Norra Skåne

signalist

Samband...!  Kan vi hjälpa dej?  Vi är ett gäng som är intresserade av samband och det oavsett om det gäller radio eller data.  Vår huvudsakliga verksamhet går ut på att utveckla våra medlemmar inför uppgifter till stöd för samhället. Förutom den sociala biten, eftersom vi har liknande intressen, rekryterar och utbildar vi sambandspersonal för befattningar i hemvärnets 48 & 49 bataljon och den civila krisberedskapen. Förbundets avdelningar medverkar även med personal och utrustning vid andra tillfällen då ett bra samband kan behövas för att förhindra skada eller rädda och skydda liv (exempelvis festivaler och tävlingar) under parollen "Radio, data och tele i samhällets tjänst".

Folk och Försvar - Rikskonferensen 2019

fof logo

Söndagen den 13 januari öppnades Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen. Rikskonferensen ägde rum på Sälens Högfjällshotell, och samlade många deltagare och talare under tre dagar, för kunskapsspridning, samtal och debatt.
Du kan se alla seminarier live eller inspelat på FoF PLAY.

Enligt rapporter från Sälen så visade FRO upp sig med en komplett MOLOS-enhet och 3 käcka operatörer från vårt uppdrag med Svenska Kraftnät.  Även Bilkåren, FAK och Brukshundsklubben var på plats och visade upp sig.

Nytt år och ny medlemsavgift

Hej på er alla medlemmar i FRO Norra Skåne.

Det nya året närmar sig och jag vill påminna er om årets medlemsavgift.
Du bör ha fått ett julbrev från oss med lite information om framtiden och annat.
Har du inte fått det i brevlådan så har vi kanske fel adress till dej, och det vill vi ju åtgärda.
Skicka i så fall ett mail till norra-skane@fro.se så vi kan justera medlemsregistret.
Julbrevet kan du hämta här.

Vi hoppas du får ett bra och aktivt nytt år 2019.

Informationssäkerhet

logo infosak

 


Varför informationssäkerhetsarbete behövs.

Information är medlet för att förmedla och lagra kunskap. Vi kan kommunicera information, förädla den och styra processer med den – den behövs för det mesta vi gör. Därför måste vi skydda vår information så att den alltid finns när vi behöver den, att vi kan lita på att den är korrekt och inte manipulerad eller förstörd och att endast behöriga personer får ta del av den.

Se en informationsfilm från MSB om detta.
(Filmen och informationen är godkänd för öppen spridning)

Tänk säkert

infosak 300x212

Den 1 oktober inleds Informationssäkerhetsmånaden, ett initiativ från EU som ska öka medvetenheten om vikten av informationssäkerhet i Europa. I Sverige samarbetar MSB, Polisens nationella bedrägericenter och verksamt.se för att höja baskunskaperna om informationssäkerhet hos små och medelstora företag.
Huvudbudskapet är: Tänk säkert – skydda din viktigaste information!

Lär dej mer: aktuellsakerhet.se och dinsakerhet.se

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök